Privé Puppycursus / Begeleiding herplaatser

Er is voor nog onbepaalde tijd een klantenstop. U kunt zich niet aanmelden/ inschrijven.
Geen traditionele puppycursus!

In de privé puppycursus en de privé begeleiding herplaatser/ buitenlandse hond leert u de emoties, lichaamstaal en behoeften van de hond (her)kennen en hoe daarop aan te sluiten. Zodat deze echte vaardigheden ontwikkeld, zelfvertrouwen opbouwt en er een samenleven vanuit verbinding tot stand kan komen.
Het is geen opvoeding op basis van commando’s. Omwille van veiligheid en vrijheid zullen er twee of drie aangeleerd worden, maar dat is het. U zal inzicht krijgen in hoe u samen kan leven en de hond op een veilige manier de ruimte kan geven zichzelf te zijn en te ontwikkelen. Hoe er op een liefdevolle en respectvolle manier grenzen aangegeven worden en jullie samen kunnen genieten. Zowel binnen als buiten.

Samen ontwikkelen en groeien vanuit alledaagse ervaringen/ belevingen. Natuurlijk leren zonder overheersing, maar uiteraard niet zonder begrenzing.

Kernwaarden zijn: eigenheid, keuzevrijheid, veiligheid en duidelijkheid.

U leert kijken vanuit het perspectief van de hond en krijgt inzicht in hoe het beste de nieuwe wereld te introduceren, zonder voorbij te gaan aan zijn/ haar beleving en grenzen. Daarnaast krijgt u handvatten rondom spelen met de pup, leert u hoe ontmoetingen met mensen/ bezoek te begeleiden, maar daar tegenover ook inzicht krijgt hoe de pup leert dat mensen op straat niet begroet hoeven te worden. Ontmoetingen met andere honden worden ook echt in de praktijk gedaan. Evenals het leren aangeven van grenzen op een liefdevolle en respectvolle manier.
We maken korte wandelingetjes waarin dit alles aan bod komt. Zo ook het omgaan met op straat vanalles in de bek nemen, niet willen lopen, in de lijn happen en omgaan met situaties zoals oversteken. Ook leert u wat er nodig is om de pup te kunnen benaderen als deze wat gevonden/ gepakt heeft zonder dat hij voor u wegrent en besteden we nog wat aandacht aan Neus- en hersenwerk.

Vanaf les 1 van de privé puppycursus en de begeleiding herplaatser/ buitenlandse hond krijgt u al inzichten met betrekking tot ontspannen wandelen.
De eerste tijd hoort een pup niet alleen thuis te blijven, maar inzichten van wat er nu van belang is om het straks zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn ook onderdeel van deze lessen. Evenals hoe het samen slapen straks af te bouwen indien wenselijk.
En natuurlijk hebben we het ook over zindelijkheid, happen in handen en in voorwerpen, slapen, opspringen enz. Altijd vanuit; wat is het beste voor dit zeer sociale dier in deze fase?

Vanuit de holistische benadering komen vaak ook voeding, vaccinatie en ontworming+ontvlooiing ter sprake.

Een combinatie van praktijk en theorie.

De opstartles is altijd bij u aan huis en duurt circa 1,5 uur. We nemen uw vragen door en u krijgt inzicht hoe vanuit rust en met het oog op veiligheid, keuzevrijheid en verbinding invulling te geven aan de komende 1-2 weken. Ook zal er binnen en buiten ook direct wat in praktijk gezien en gedaan worden. Rustig aan en aangepast aan wat de pup laat zien/waar die aan toe is. Het beste is om deze les zo snel mogelijk te laten plaatsvinden*. Deze les kan ook apart afgenomen worden.

De 4 vervolglessen duren circa 50 minuten. De eerste zal nog een wandelingetje vanuit huis zijn gecombineerd met thuis nog het een en ander doornemen. Daarna is het mogelijk de lessen ook op andere locaties te laten plaatsvinden. Bij voorkeur op een openbare plek (buiten in het ‘echte leven’ zoals ik dat dan noem), maar de mogelijkheid om af te spreken op een groot volledig omheind privé uitrenveld is er ook.
Natuurlijk zijn de lessen/ wandelingetjes met korte ‘pauzes’ voor de pup om de spanning van de opgedane indrukken te laten zakken. Deze pauzes zijn voor u juist een moment om weer informatie ergens over te ontvangen. Aan het eind van onze wandelingetjes bespreken we bij de auto nog het een en ander. De pup kan dan alvast rusten/slapen.
Het volgen van een ‘duo-les’ (dus samen met een andere pup) of een halve les samen met iemand anders, is bespreekbaar wanneer u in ieder geval 3 lessen heeft gehad.
Onder  Socialisatie  kunt u lezen hoe het dan zit met privéles en omgang met andere honden.

Tussen de lessen door ontvangt u aanvullende informatie over gedane en/of besproken ‘zaken’, waar u zelf mee aan de slag kunt en/of informatie over verschillende onderwerpen die niet in de les zelf aan bod komen, maar waar ik u wel iets over mee wil geven. Dat is dus zelfstudie;) Vragen per e-mail tussen de lessen door is geen probleem.

Wanneer bovenstaande u aanspreekt
én
u mee kunt gaan in onderstaande verwachtingen…. dan is dit de puppycursus voor u!

  • Er wordt in de omgang met de pup geen gebruik gemaakt van intimidatie, angst en fysieke correcties.
  • De pup dient zich eerst comfortabel en veilig te voelen. Deze wordt voorlopig nog niet alleen gelaten en mag in het begin dus altijd bij u zijn. Ook ’s nachts! Na een gewennings-periode kan het alleen zijn langzaam geoefend gaan worden. Evenals het alleen slapen indien dit wenselijk is.
  • De pup wordt thuis niet voor lange tijd opgesloten in een hele kleine ruimte. Dus ook ‘s nachts niet. De plek waarin de pup eventueel lange tijd begrensd wordt dient naast een slaapplek ook ruimte te bieden aan de mogelijkheid wat stappen te kunnen zetten en elders te gaan liggen indien wenselijk. Hierbij kunt u o.a. denken aan een puppyren (evt. aan de bench vastgemaakt) of het gebruiken van een klemhekje om een ruimte op te delen. Dit in het kader van keuzevrijheid binnen de grenzen/ beperkingen die opgelegd worden. Tegemoet komen in hun behoeften/ natuurlijk gedrag. Klik op de volgende titels om hier meer over te lezen Slapende honden en Een bench?
  • De pup draagt een borsttuig (‘lijnbevestiging’ op de rug) en de eerste tijd een vaste lange lijn van 3 meter of langer tijdens het uitlaten. Nog even geen flexilijn/ uitrollijn.

We hebben altijd eerst een telefonisch intakegesprek en kunnen aansluitend dan ook de eerste les plannen. Lessen kunnen van ma t/m vr gepland worden tussen 9:00 en 16:00.
Wees er op tijd bij! Er is een wachttijd van 7 weken.

Klik hier voor meer informatie waarom een hondentuig.
De eerste les zal ik lijnen en tuigjes meenemen zodat er gepast kan worden. Als er een geschikt tuig bij zit kunt u deze gelijk aanschaffen.

*Als u de pré-puppyles afneemt dan plannen we de eerste puppyles/ opstartles aan huis meestal circa 1,5 week nadat de pup is gekomen.
Neemt u de pré-puppyles niet af, dan is het advies om al na circa 5 dagen de opstartles te plannen. Om al vroeg vanuit deze mooie manier met de pup om te gaan en samen te gaan beleven en groeien. Zorg dat u op tijd een afspraak maakt voor deze eerste les. De eerste les van de puppycursus is altijd bij u aan huis.

Menu