Privé Puppycursus & opvoedbegeleiding

Geen traditionele puppycursus!

Het draait in de privé puppycurus om kennisoverdracht. Een combi van praktijk en theorie. Kennis van de hondentaal, hun behoeften en belevingswereld. Een cursus waarin u leert de pup te begrijpen en begeleiden in alledaagse situaties in plaats van een cursus waarin u leert de hond allerlei oefeningen voor u te doen. Samen een goede basis leggen.
Werken vanuit een visie gericht op rust en vertrouwen met veel ruimte voor de behoeften en het natuurlijk gedrag van de pup.

Commando’s/ controle en roedelleiderschap maken plaats voor echte communicatie en samenwerken

In de puppycursus in een paar woorden:

 • Begeleiden van bijtgedrag, opspringen (binnen en buiten), zindelijkheid, alleen leren zijn enz. enz…
 • Wandelen zonder trekken en omgaan met andere honden, mensen en verkeer
 • “Hier” en “Wacht”
 • Werken aan een relatie gebaseerd op begrip, vertrouwen en respect
 • Vanuit vertrouwen leren voorwerpen te ‘delen’ met u
 • Behoeften van de hond
 • Stressreductie
 • Hondentaal/ lichaamstaal
 • Socialisatie
 • Neus- en hersenwerk

Alles echt in de praktijk
Vanuit uw huis, op de omheinde locatie in Zwijndrecht, in het park/ op straat en in een rustig losloopgebied. U leert vanuit de dagelijkse situaties uw puppy te begeleiden.

Leren in rust
Om iets te leren is concentratie nodig. Jonge pups zijn erg snel afgeleid; zeker wanneer er ook andere pups zijn. Door samen en in rust te startten leren u en uw pup sneller en beter en ontstaat een hechtere band. De basis is veel beter en stabieler. Het werken met afleiding bouwen we tijdens de lessen stapsgewijs op.

Elke hond is anders, maar ook elke eigenaar is anders
Socialiseren en de basis leggen van de opvoeding en training is maatwerk. Zowel voor de hond als de eigenaren.
Hier spelen we tijdens de lessen volop op in. U kan met twee volwassenen deelnemen aan de lessen en ook de kinderen erbij betrekken. Een pup ontwikkeld zich snel en het opvoeden en opbouwen van een band begint al bij het ophalen. Neem dus het liefst al voor de komst van uw puppy contact op. Zo kunt u zo snel mogelijk starten.

De opstartles is altijd bij u aan huis. Het beste is om deze les zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. We behandelen de belangrijkste punten rondom het begeleiden van de pup (denk hierbij o.a. aan zindelijkheid, slaap, buiten lopen en het opbouwen/ ondernemen van activiteiten) en al uw vragen worden beantwoord. Theorie en praktijk.  Deze les duurt 75 minuten en is inclusief informatiegids. Deze les kan apart afgenomen worden.
De vier vervolglessen plannen we per keer samen in. Meestal doen we één les vanuit huis; één op de omheinde privé-locatie in Zwijndrecht die ik huur; één les in bv. het Baxpark en de laatste les in een rustig losloopgebied. Echter kan dit per situatie verschillen en wordt afgestemd op u en de pup. Deze lessen duren 40 minuten. Natuurlijk met korte pauzes om de spanning van de opgedane indrukken te laten zakken. Soms kan het nodig zijn om de eerste vervolgles iets korter te houden, omdat de pup het simpelweg nog niet zo lang trekt in een omgeving met allemaal nieuwe geuren en geluiden.

Klik hier voor informatie over socialisatie.

Voorwaarden voor het volgen van de puppycursus.
Het is voor mij heel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het welzijn van de hond. Een pup opvoeden kost veel tijd en toewijding. Elke pup is anders, en het is belangrijk daarnaar te kijken en van daaruit te gaan werken, maar er zijn een paar basis voorwaarden voor de cursus. Deze voorwaarden hebben alles te maken met het welzijn/ natuurlijk gedrag en de behoeften van de pup.

 • De pup wordt thuis niet voor lange tijd opgesloten in een extreem kleine ruimte. Er dient gezorgd te worden voor een wat grotere ruimte, zodat de hond kan bewegen en keus heeft om elders te liggen. Bijvoorbeeld een puppyren die gekoppeld is aan de bench. Zie ook: artikelen -> Slapende honden.
 • De pup dient zich eerst comfortabel en veilig te voelen. Deze mag in het begin dus altijd bij u zijn (ook ’s nachts!) en u laat de hond de eerste tijd nog niet meerdere uren per dag volledig alleen thuis. Dit dient eerst langzaam geoefend te worden.
 • De pup draagt een borsttuig (‘lijnbevestiging’ op de rug) en een vaste lange lijn van 3 meter of langer tijdens het uitlaten. Geen flexilijn/ uitrollijn.

Als u zich hierin kan vinden krijgt u mijn volledige toewijding en energie en deel ik graag al mijn kennis met u om te helpen de pup te begeleiden tot een fijne kameraad met een mooi hondenleven.

Klik hier voor meer informatie waarom een hondentuig.
De eerste les zal ik lijnen en tuigjes meenemen zodat er gepast kan worden. Als er een geschikt tuig bij zit kunt u deze gelijk aanschaffen.

Menu