Privé Puppycursus & opvoedbegeleiding

Geen traditionele puppycursus!

De lessen zijn ‘1 op 1’. U krijgt vernieuwende inzichten en hondenwelzijn staat voorop. Het draait in de privé puppycursus om de pup echt te leren begrijpen (lichaamstaal en behoeften) en te begeleiden in het dagelijks leven. Leren waar een pup in het begin behoefte aan heeft en hoe u daarin kan voorzien. Hoe u een stabiele basis biedt en vervolgens van daaruit toe kan werken naar het toekomstige beeld dat voor ogen is.

Opvoeden en een basis leggen begint zodra u de pup ophaalt. Voor deze puppycursus is het niet nodig om te wachten tot de pup alle vaccinaties heeft gehad! De eerste les is namelijk bij u aan huis en ook voor de vervolglessen is dat mogelijk.

Het bieden van liefde; rust; vertrouwen; grenzen en duidelijkheid, met daarbij veel ruimte voor hun behoeften en het nieuwsgierige en onderzoekende gedrag van de pup.

Een combinatie van praktijk en theorie.

De opstartles is altijd bij u aan huis. Het is een combinatie van theorie en praktijk. Deze les duurt 75 minuten. Het beste is om deze les zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. We behandelen de belangrijkste punten rondom het begeleiden van de pup. Denk hierbij o.a. aan het bieden van veiligheid, keuzes en slaap. Maar ook omgaan met zindelijkheid, buiten lopen en het opbouwen/ ondernemen van activiteiten. Uiteraard beantwoorden we dan ook gelijk de eerste vragen die u tot dan toe heeft. Deze les kan ook apart afgenomen worden.

De vier vervolglessen plannen we per keer samen in. Evenals de locatie. Deze lessen duren 40 minuten. Natuurlijk met korte pauzes om de spanning van de opgedane indrukken te laten zakken.
Samen maken we wandelingetjes vanuit huis of in een park (b.v. het Burg. Bax. park in H.I.A.), waarin we inspelen op gebruikelijke dagelijkse dingen. Zoals andere honden, wandelaars, fietsers en overig verkeer. Maar ook hoe omgaan met het feit dat ze veel in hun bek nemen. Zowel u als de hond vaardigheden leren voor in het dagelijks leven in plaats van een cursus waarin u leert de hond allerlei oefeningen voor u te doen.

Het draait in mijn ogen namelijk niet om ‘zit’ en ‘af’, maar om echte vaardigheden…. Voor u, hoe u de pup helpt/ begeleidt. En voor de hond vaardigheden om om te kunnen gaan met alle prikkels die horen bij het dagelijks leven in de randstad. Naast praktische handvatten, vereist dit kennis van u als eigenaar over onder andere hoe een hond communiceert, wat hij laat zien en ‘zegt’, wat hun natuurlijk gedrag is en wat hij nodig heeft van u. Dit alles komt aan bod in de lessen en via extra ‘schriftelijke’ informatie tussen de lessen door. Naast praktijk dus ook aardig wat theorie. Het is dus belangrijk dat u het ook leuk vindt om tussen de lessen door dit leeswerk te doen.

Controle, roedelleiderschap en focus op commando’s maken plaats voor echte communicatie, samenwerken en vaardigheden leren voor het dagelijks leven.

 

Leren in rust
Om iets te leren is concentratie nodig. Jonge pups zijn erg snel afgeleid; zeker wanneer er ook andere pups zijn. Door samen en in rust te startten leren u en uw pup sneller en beter. Er ontstaat er een hechtere band en een stabielere basis. stabieler. Bovendien krijgt u alleen de informatie die voor jullie van belang is. Het werken met afleiding gebeurt op een natuurlijke manier omdat we buiten lessen.

Elke hond is anders, maar ook elke eigenaar is anders
Socialiseren en de basis leggen van de opvoeding en training is maatwerk. Zowel voor de hond als de eigenaren. Hier spelen we tijdens de lessen volop op in.
U kan met twee volwassenen deelnemen aan de lessen en ook de kinderen erbij betrekken. Een pup ontwikkeld zich snel en het opvoeden en opbouwen van een band begint al bij het ophalen. Neem dus het liefst al voor de komst van uw puppy contact op. Zo kunt u zo snel mogelijk starten.

Alles echt in de praktijk
Vanuit uw huis, op de omheinde locatie in Zwijndrecht, in het park/ op straat en in een rustig losloopgebied. U leert vanuit de dagelijkse situaties uw puppy te begeleiden. U leer buiten hoe de pup gevonden voorwerpen wil delen/ afgeven aan u vanuit vertrouwen. Daarnaast komen de oefeningen “Hier” en “Wacht” aan bod en wat neus- en hersenwerk.

Klik hier voor informatie over socialisatie.

Wanneer u openstaat voor nieuwe inzichten, hondenwelzijn hoog heeft staan en zich in onderstaande voorwaarden kunt vinden…. dan is dit de puppycursus voor u!
  • De pup wordt thuis niet voor lange tijd opgesloten in een bench. Er dient gezorgd te worden voor een wat grotere ruimte, zodat de hond kan bewegen en keus heeft om elders te liggen. Hierbij kunt u denken aan b.v. een 8-delige puppyren of een gedeelte afzetten met een (klem)hek. Zie ook: artikelen -> ‘Slapende honden’ en ‘Waarom geen bench’.
  • De pup dient zich eerst comfortabel en veilig te voelen. Deze mag in het begin dus altijd bij u zijn, ook ’s nachts!, en wordt niet alleen gelaten. Na de gewennings-periode kan het alleen zijn langzaam geoefend gaan worden. Echter wordt de pup binnen 6 weken nog niet meerdere uren per dag alleen gelaten.
  • De pup draagt een borsttuig (‘lijnbevestiging’ op de rug) en een vaste lange lijn van 3 meter of langer tijdens het uitlaten. Geen flexilijn/ uitrollijn.

Klik hier voor meer informatie waarom een hondentuig.
De eerste les zal ik lijnen en tuigjes meenemen zodat er gepast kan worden. Als er een geschikt tuig bij zit kunt u deze gelijk aanschaffen.

Menu