Mijn werkwijze

Ontstaan van de service

Als dierenartsassistent sprak ik met veel hondenbezitters over verschillende onderwerpen, zo ook over hondenuitlaatservices. Naast goede reacties over uitlaatservices waren er zeker ook slechte reacties. Zo is het voor een eigenaar van een hond die niet naar alle soortgenoten even sociaal is ineens een stuk lastiger om een hondenuitlaatservice te vinden. Of de hond is wagenziek; kan geen uur lopen.. noem maar op.
Tevens vonden veel eigenaren de grote groepen van de uitlaatservices een reden om hun hond niet mee te geven (tot die groep eigenaren behoor ik ook;)). Maar veel keuze was er niet want, het is vaak dat of niks. Een service met kleine roedels is zeer schaars. Dus startte ik die! Met daarbij natuurlijk individueel uitlaten.

Inmiddels is de hondenservice uitgegroeid tot voornamelijk een Hondenschool en staat het uitlaten op een laag pitje. Naast het begeleiden van eigenaren met hun hond bied ik nog individuele hondenuitlaatservice aan (geen groepjes meer), een webwinkel en katten verzorging aan huis.

Visie en werkwijze

Jessie en Boeh in Barendrecht

Visie:
Een andere benadering in het opvoeden van pups en het omgaan met ongewenst gedrag. Het draait om verbinding en kennis van de hondentaal. Werken aan een goede relatie gebaseerd op vertrouwen en respect. Waarbij stressreductie belangrijk is.

Controle en roedelleiderschap maken plaats voor communicatie en samenwerken.

De lessen zijn trainingsarm. Naast ‘Hier’ en ‘Wacht’ wordt er geen aandacht besteed aan gehoorzaamheidheidsoefeningen.

Hondenschool waarbij opvoeden en begeleiden gebeurt vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving. Bij gedragsproblemen wordt indien nodig gewerkt met natuurlijke supplementen.

Werkwijze:
Wanneer u interesse heeft in een van de diensten kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen via het contact formulier of even te bellen. Mails beantwoord ik eigenlijk altijd binnen 2 dagen. Heeft u na 2 dagen nog geen reactie bel dan even, misschien is er wat mis gegaan.
Voor alle diensten geldt dat er altijd eerst een intake gesprek plaatsvindt. Het inplannen van het intakegesprek gebeurt bij voorkeur telefonisch. Het gesprek vindt altijd bij u thuis plaats. In dit gesprek geeft u aan wat uw wensen zijn en zullen de karaktereigenschappen, de gezondheid en eventuele bijzonderheden van uw hond of kat besproken worden. Daarnaast worden ook de algemene voorwaarden besproken en de overige gang van zaken.

Máár het draait er voornamelijk om dat we kennismaken met elkaar en natuurlijk met de hond of kat. En niet te vergeten, dat het gevoel goed is en u er vertrouwen in heeft!
Aan het eind van dit intake gesprek krijgt u een inschrijfformulier en zal er afhankelijk van de situatie ook gelijk een sleuteloverdracht plaatsvinden. Bij de sleuteloverdracht hoort een sleutelverklaring die door u en mij getekend wordt.

Informatie over de betaling, van de diensten die u afneemt, kunt u vinden in de algemene voorwaarden. Hier staat tevens vermeld wat de regels zijn betreffende het annuleren van afspraken.

Menu