Mijn werkwijze

Visie.

Een andere benadering in het opvoeden en begeleiden van honden!

Bij mij draait het om de hond te leren begrijpen en echt een band op te bouwen. Hem begeleiden vanuit rust tot een ontspannen hond die nieuwsgierig mag zijn. Hem willen helpen zich fijn te voelen en relaxt te zijn in plaats van hem te willen veranderen en naar onze hand willen zetten.
Ik werk dan ook niet meer op basis van commando’s. Natuurlijk is het fijn als de hond komt wanneer deze geroepen wordt en wacht/ blijft als u dat zegt (dus dat leert u zeker!) want dit zorgt dat deze meer ruimte en vrijheid kan krijgen, maar het heeft niks te maken met een goede band opbouwen.

Voor het opbouwen van een band is kennis belangrijk over onder andere: de belevingswereld van de hond, de verschillende fases in hun leven en bijbehorend gedrag, de communicatie van honden en hun behoeften. Daarbij komt dan natuurlijk hoe u in de dagelijkse praktijk dan omgaat met wat u ziet gebeuren. Dat en nog meer is waar de focus op ligt in de lessen.

Samen met je hond leven vanuit verbinding, vertrouwen en samenwerken.

Controle en roedelleiderschap maken plaats voor communicatie en samenwerken.

Het opvoeden en begeleiden gebeurt vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving. Bij gedragsproblemen wordt indien nodig gewerkt met natuurlijke supplementen.

Ontstaan van de service

Als dierenartsassistent sprak ik met veel hondenbezitters over verschillende onderwerpen, zo ook over hondenuitlaatservices. Naast goede reacties over uitlaatservices waren er zeker ook slechte reacties. Zo is het voor een eigenaar van een hond die niet naar alle soortgenoten even sociaal is ineens een stuk lastiger om een hondenuitlaatservice te vinden. Of de hond is wagenziek; kan geen uur lopen.. noem maar op.
Tevens vonden veel eigenaren de grote groepen van de uitlaatservices een reden om hun hond niet mee te geven (tot die groep eigenaren behoor ik ook;)). Maar veel keuze was er niet want, het is vaak dat of niks. Een service met kleine roedels is zeer schaars. Dus startte ik die! Met daarbij natuurlijk individueel uitlaten.

Inmiddels is de hondenservice uitgegroeid tot voornamelijk een Hondenschool en staat het uitlaten op een laag pitje. Naast het begeleiden van eigenaren met hun hond bied ik nog individuele hondenuitlaatservice aan (geen groepjes meer), een webwinkel en katten verzorging aan huis.

Werkwijze:
Wanneer u interesse heeft in een van de diensten kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen via het contact formulier of even te bellen. E-mails beantwoord ik eigenlijk altijd binnen 2 dagen.
Voor we afspreken hebben we altijd eerst telefonisch contact.

Informatie over de betaling, van de diensten die u afneemt, kunt u vinden in de algemene voorwaarden. Hier staat tevens vermeld wat de regels zijn betreffende het annuleren van afspraken.

Menu