Mijn werkwijze

Visie.

Een andere kijk op het samenleven met honden!
Tijdens onze individuele sessies krijg je inzicht in de emoties, het gedrag en de behoeften van de hond. We gaan samen alledaagse situaties in en je krijgt handvatten voor het begeleiden zonder voorbij te gaan aan de eigenheid van de hond. Samen ontwikkelen, voorbij aan allerlei ‘gewoontes’, verwachtingen en protocollen.

Bij mij draait het om de hond te leren begrijpen en een relatie op te bouwen vanuit verbinding. Vanuit rust en met een hoge dosis nieuwsgierigheid naar de hond gaan we samen aan de slag. Jezelf openstellen voor de beleving, behoeften en emoties van de hond alswel voor die van jezelf zodat jullie beide kunnen groeien.

Het is een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn en ik hou de hond graag authentiek. Gedrag wordt niet onderdrukt. Je leert gedrag te bekijken en benaderen vanuit de onderliggende emotie.

Het les geven op basis van trainen en belonen heb ik achter mij gelaten. Natuurlijk is het fijn als de hond komt wanneer deze geroepen wordt en wacht/ blijft als je dat zegt (dus dat leer je zeker!). Dit zorgt dat deze meer ruimte en vrijheid kan krijgen in bijvoorbeeld de vorm van los lopen, wat heel fijn is, maar het heeft niks te maken met een goede relatie, vertrouwen en verbinding.

Voor velen lijken al die commando’s nog steeds een voorwaarde om goed te kunnen samenleven met honden, maar het tegendeel is waar. U heeft het niet nodig. Hoe dan?… Dat leert u in de lessen.

Ik werk  vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving. Ook voeding is hier onderdeel van.

Bijna vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid toch nog even: we gaan voorbij aan alle inmiddels achterhaalde omgangsvormen waarbij corrigeren het uitgangspunt is. Ook alle correctiemiddelen (o.a. slipkettingen, half-checks, gentle-leaders en anti-trektuigen) worden afgekeurd.

Ontstaan van de service

De tekst over het ontstaan van de service moet nog vernieuwd worden.
Als dierenartsassistent sprak ik met veel hondenbezitters over verschillende onderwerpen, zo ook over hondenuitlaatservices. Naast goede reacties over uitlaatservices waren er zeker ook slechte reacties. Zo is het voor een eigenaar van een hond die niet naar alle soortgenoten even sociaal is ineens een stuk lastiger om een hondenuitlaatservice te vinden. Of de hond is wagenziek; kan geen uur lopen.. noem maar op.
Tevens vonden veel eigenaren de grote groepen van de uitlaatservices een reden om hun hond niet mee te geven (tot die groep eigenaren behoor ik ook;)). Maar veel keuze was er niet want, het is vaak dat of niks. Een service met kleine roedels is zeer schaars. Dus startte ik die! Met daarbij natuurlijk individueel uitlaten.

Werkwijze:
Wanneer u interesse heeft in een van de diensten kunt u dit kenbaar maken via het contact formulier of even te bellen. Ik streef ernaar deze binnen 2 tot 3 werkdagen te beantwoorden.
Voor we afspreken hebben we altijd eerst telefonisch contact.

Informatie over de betaling, van de diensten die u afneemt, kunt u vinden in de algemene voorwaarden. Hier staat tevens vermeld wat de regels zijn betreffende het annuleren van afspraken.

Menu