Mijn werkwijze

Visie.

Een andere benadering in het opvoeden en begeleiden van honden!
Tijdens onze individuele sessies leert u inzicht krijgen in de hond en samenleven vanuit de kernwaarden: eigenheid, keuzevrijheid, veiligheid en duidelijkheid.

Bij mij draait het om de hond te leren begrijpen en echt een band op te bouwen vanuit vertrouwen. Hem begeleiden vanuit rust tot een ontspannen hond die nieuwsgierig mag zijn! Hem willen helpen zich fijn te voelen en relaxt te zijn. Veel ruimte voor keuzes en hun natuurlijk gedrag is hierin belangrijk. Gewoon puur, terug naar de basis, zonder allerlei ‘kunstjes’/poespas.

Het is een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn. Gedrag wordt niet onderdrukt. U krijgt inzicht in de behoeften, communicatie en het natuurlijk gedrag van honden en leert gedrag te bekijken en benaderen vanuit de onderliggende emotie. Het gaat om samenleven vanuit vrijheid en verbinding. Samen ontspannen leven. Inclusief samen ontspannen wandelen. Ik werk dan ook niet meer op basis van commando’s. Natuurlijk is het fijn als de hond komt wanneer deze geroepen wordt en wacht/ blijft als u dat zegt (dus dat leert u zeker!). Dit zorgt dat deze meer ruimte en vrijheid kan krijgen in bijvoorbeeld de vorm van los lopen, wat heel fijn is, maar het heeft niks te maken met een goede relatie en vertrouwensband.

In het dagelijks leven, in allerlei situaties binnen en buiten, leert u omgaan met de hond en deze te begeleiden zonder een scala aan oefeningen en het veelvuldig laten zitten van de hond. Voor velen lijken al die commando’s nog steeds een voorwaarde om goed te kunnen samenleven met honden, maar het tegendeel is waar. U heeft het niet nodig. Hoe dan?… Dat leert u in de lessen.

We gaan voorbij aan allerlei nog vaak gebruikte ‘regeltjes’ en ‘omdat het zo hoort’ / ‘bijna iedereen het zo doet’. Veel van dergelijke gewoontes zijn niet meer van deze tijd en gaan meestal volledig voorbij aan de behoeften, natuur en het welzijn van de hond.

Door dichtbij de eigenheid en natuur van de hond te blijven en binnen de regels en grenzen keuzevrijheid te bieden om te voorzien in de natuurlijke behoeften, ervaart de hond veel minder stress. Hierdoor is de kans op ongewenst gedrag en lichamelijke klachten in de toekomst veel kleiner. Veel ongewenst gedrag (denk aan o.a. overmatig happen, trekken aan de lijn en uitvallen) komt namelijk vaak voort uit te veel stress.

Het opvoeden en begeleiden gebeurt vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving. Ook voeding is hier onderdeel van. Bij gedragsproblemen kan het zijn dat er indien nodig natuurlijke supplementen worden ingezet als ondersteuning. Ook een advies voor het bezoeken of aan huis laten komen van een honden osteopaat kan onderdeel zijn bij een holistische benadering.

Bijna vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid toch nog even: we gaan voorbij aan alle inmiddels achterhaalde omgangsvormen waarbij corrigeren het uitgangspunt is. Ook alle correctiemiddelen (o.a. slipkettingen, half-checks, gentle-leaders en anti-trektuigen) worden afgekeurd.

Ontstaan van de service

Als dierenartsassistent sprak ik met veel hondenbezitters over verschillende onderwerpen, zo ook over hondenuitlaatservices. Naast goede reacties over uitlaatservices waren er zeker ook slechte reacties. Zo is het voor een eigenaar van een hond die niet naar alle soortgenoten even sociaal is ineens een stuk lastiger om een hondenuitlaatservice te vinden. Of de hond is wagenziek; kan geen uur lopen.. noem maar op.
Tevens vonden veel eigenaren de grote groepen van de uitlaatservices een reden om hun hond niet mee te geven (tot die groep eigenaren behoor ik ook;)). Maar veel keuze was er niet want, het is vaak dat of niks. Een service met kleine roedels is zeer schaars. Dus startte ik die! Met daarbij natuurlijk individueel uitlaten.

Inmiddels is de hondenservice uitgegroeid tot enkel een Hondenschool en een kleine webshop. Met het begeleiden van eigenaren met hun hond heb ik het dusdanig druk dat de hondenuitlaatservice en katten verzorging aan huis niet meer worden aangeboden.

Werkwijze:
Wanneer u interesse heeft in een van de diensten kunt u dit kenbaar maken via het contact formulier of even te bellen. Ik streef ernaar deze binnen 2 tot 3 werkdagen te beantwoorden.
Voor we afspreken hebben we altijd eerst telefonisch contact.

Informatie over de betaling, van de diensten die u afneemt, kunt u vinden in de algemene voorwaarden. Hier staat tevens vermeld wat de regels zijn betreffende het annuleren van afspraken.

Menu