Hondenschool Annemiek
Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht en Papendrecht.

Geen traditionele hondentraining of hondenschool.

Tijdens onze individuele sessies krijg je inzicht in de emoties, het gedrag en de behoeften van de hond. We gaan samen alledaagse situaties in en je krijgt handvatten voor het begeleiden zonder voorbij te gaan aan de eigenheid van de hond.
Gedrag wordt niet onderdrukt. Je leert gedrag te bekijken en benaderen vanuit de onderliggende emotie/ behoefte. Hierdoor kan je veel beter bij de hond aansluiten.

Samen ontwikkelen, voorbij aan allerlei ‘gewoontes’, verwachtingen en protocollen.

Een andere kijk op het samenleven met honden.
Bij mij draait het om de hond te leren begrijpen en een relatie op te bouwen vanuit verbinding. Het trainen van de hond als basis zien van de omgang en relatie heb ik vanuit nieuwe inzichten achter mij gelaten. Het gaat om ondersteuning in de ontwikkeling, waarbij ik hond graag authentiek hou.
Vanuit rust en met een hoge dosis nieuwsgierigheid naar de hond gaan we samen aan de slag. Jezelf openstellen voor de beleving, behoeften en emoties van de hond alswel voor die van jezelf zodat jullie beide kunnen groeien.

Voor velen lijken al die commando’s nog steeds een voorwaarde om goed te kunnen samenleven met honden, maar het tegendeel is waar. U heeft het niet nodig. Hoe dan?… Dat leert u in de lessen.

Ik werk  vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving. Ook voeding is hier onderdeel van.

Bijna vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid toch nog even: De dominantietheorie is allang achterhaald en het gebruiken van alle inmiddels achterhaalde omgangsvormen waarbij corrigeren het uitgangspunt is wordt afgekeurd. Evenals het gebruik van correctiemiddelen (o.a. slipkettingen, half-checks, gentle-leaders en anti-trektuigen).

In alle begeleidingen waarbij we buiten aan de slag gaan is – na het verstrekken van de informatie – het dragen van een niet corrigerend tuig verplicht. Enkele (medische) uitzonderingen hierop nagelaten.
Er wordt na de eerste les verwacht dat ook buiten de lessen om de hond tijdens aangelijnde wandelingen een tuig draagt. En dan heeft een y-tuig absoluut de voorkeur. Link artikel: Een hondentuig.

Geen trainingsmethode, maar een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn.

De volgende cursussen bied ik aan:

Ik kom de eerste les bij u aan huis. De vervolglessen vinden plaats bij u vanuit huis, in het park of op de omheinde leslocatie in Zwijndrecht aan de Langeweg. Ideaal indien u uit Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht of Papendrecht komt.

Menu