Hondenschool Annemiek
Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht en Papendrecht.

Tijdelijke klantenstop. Vanaf oktober weer mogelijkheden. 

Geen traditionele hondentraining of hondenschool.
Samenleven vanuit vrijheid en verbinding.

Een andere benadering in het opvoeden en begeleiden van honden!
Tijdens onze individuele sessies leert u inzicht krijgen in de hond en samenleven vanuit de kernwaarden: eigenheid, keuzevrijheid, veiligheid en duidelijkheid.

Veel ruimte voor natuurlijk gedrag en keuzevrijheid.

Bij mij draait het om de hond te leren begrijpen en samenleven met veel respect voor de eigenheid en behoeften van de hond. Ruimte voor keuzes en hun natuurlijk gedrag binnen de begrenzingen die wij aan ze opleggen zijn hierin belangrijk.

Het is een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn. U leert de hond begeleiden vanuit rust tot een ontspannen hond die nieuwsgierig mag zijn! Het gaat om hem willen helpen zich fijn te voelen en relaxt te zijn. Nieuwe vaardigheden leren in plaats van iets afleren. Gewoon puur, terug naar de basis, minder moeten en meer aansluiten bij zijn natuur. Gedrag wordt niet onderdrukt. U krijgt inzicht in de behoeften, communicatie en het natuurlijk gedrag van honden en leert gedrag te bekijken en benaderen vanuit de onderliggende emotie. Het gaat om samenleven vanuit vrijheid en verbinding. Samen ontspannen leven. Inclusief samen ontspannen wandelen.

Door dichtbij de eigenheid en natuur van de hond te blijven en binnen de regels en grenzen keuzevrijheid te bieden ervaart de hond veel minder stress. Binnen de regels en begrenzingen zo goed mogelijk voorzien in de natuurlijke behoeften is dus enorm belangrijk. Hierdoor is de kans op ongewenst gedrag en lichamelijke klachten in de toekomst veel kleiner. Veel ongewenst gedrag (denk aan o.a. overmatig blaffen, happen, trekken aan de lijn en uitvallen) komt namelijk vaak voort uit te veel stress hebben in het algemeen.
Zowel preventief, dus in de lessen van opvoedbegeleiding, als in de begeleiding bij ongewenst gedrag is dit een belangrijk onderdeel.

We gaan voorbij aan allerlei nog vaak gebruikte ‘regeltjes’ en ‘omdat het zo hoort’ / ‘bijna iedereen het zo doet’. Veel van dergelijke gewoontes zijn niet meer van deze tijd en gaan meestal volledig voorbij aan de behoeften, natuur en het welzijn van de hond.

Het begeleiden gebeurt vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving.

Bijna vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid toch nog even: we gaan voorbij aan alle inmiddels achterhaalde omgangsvormen waarbij corrigeren en  domineren het uitgangspunt zijn en alle correctiemiddelen (o.a. slipkettingen, half-checks, gentle-leaders en anti-trektuigen) worden afgekeurd.

Geen trainingsmethode, maar een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn.

De volgende cursussen bied ik aan:

Ik kom de eerste les bij u aan huis. De vervolglessen vinden plaats bij u vanuit huis, in het park of op de omheinde leslocatie in Zwijndrecht aan de Langeweg. Ideaal indien u uit Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht of Papendrecht komt.

Menu