Hondenschool Annemiek
Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht en Papendrecht.

Geen traditionele hondentraining of hondenschool.

Een andere kijk op het samenleven met honden!
Tijdens onze individuele sessies krijg je inzicht in de emoties, het gedrag en de behoeften van de hond. We gaan samen alledaagse situaties in en je krijgt handvatten voor het begeleiden zonder voorbij te gaan aan de eigenheid van de hond. Samen ontwikkelen, voorbij aan allerlei ‘gewoontes’, verwachtingen en protocollen.

Bij mij draait het om de hond te leren begrijpen en een relatie op te bouwen vanuit verbinding. Vanuit rust en met een hoge dosis nieuwsgierigheid naar de hond gaan we samen aan de slag. Jezelf openstellen voor de beleving, behoeften en emoties van de hond alswel voor die van jezelf zodat jullie beide kunnen groeien.

Het is een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn en ik hou de hond graag authentiek. Gedrag wordt niet onderdrukt. Je leert gedrag te bekijken en benaderen vanuit de onderliggende emotie.

Het les geven op basis van trainen en belonen heb ik achter mij gelaten. Natuurlijk is het fijn als de hond komt wanneer deze geroepen wordt en wacht/ blijft als je dat zegt (dus dat leer je zeker!). Dit zorgt dat deze meer ruimte en vrijheid kan krijgen in bijvoorbeeld de vorm van los lopen, wat heel fijn is, maar het heeft niks te maken met een goede relatie, vertrouwen en verbinding.

Voor velen lijken al die commando’s nog steeds een voorwaarde om goed te kunnen samenleven met honden, maar het tegendeel is waar. U heeft het niet nodig. Hoe dan?… Dat leert u in de lessen.

Ik werk  vanuit een holistische benadering. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles met elkaar samenhangt. Ik kijk altijd naar het geheel. Gedrag, lichaam en omgeving. Ook voeding is hier onderdeel van.

Bijna vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid toch nog even: De dominantietheorie is allang achterhaald en het gebruiken van alle inmiddels achterhaalde omgangsvormen waarbij corrigeren het uitgangspunt is wordt afgekeurd. Evenals het gebruik van correctiemiddelen (o.a. slipkettingen, half-checks, gentle-leaders en anti-trektuigen).

 

Geen trainingsmethode, maar een omgangsvorm vanuit hondenwelzijn.

De volgende cursussen bied ik aan:

Ik kom de eerste les bij u aan huis. De vervolglessen vinden plaats bij u vanuit huis, in het park of op de omheinde leslocatie in Zwijndrecht aan de Langeweg. Ideaal indien u uit Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht of Papendrecht komt.

Menu