Hondenschool Annemiek
Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht en Alblasserdam

Geen traditionele training of hondenschool.
De hond echt leren begrijpen en werken vanuit ontspanning. Ze vaardigheden leren voor in het dagelijkse leven, met veel ruimte voor hun natuurlijke behoeften.

Stressreductie, keuzemogelijkheden en tegemoet komen in de behoeften van de hond binnen de grenzen die we aan ze opleggen zijn heel belangrijk in mijn werkwijze.

  • Begeleiding, sturing en grenzen leren geven in alledaagse situaties
  • De subtiele lichaamstaal van de hond leren zien en vervolgens in verschillende alledaagse situaties te leren hoe u dan het beste kan handelen
  • Leren over het natuurlijke gedrag en de behoeften van de hond en hoe hier in het dagelijks leven in voorzien
  • Werken aan een relatie gebaseerd op elkaar begrijpen, vertrouwen en respecteren

Constante commando’s en roedelleiderschap maken plaats voor communicatie, samenwerken en sturing geven.

Een relatie gebaseerd op vertrouwen en samenwerken met respect voor de hond i.p.v. een relatie gebaseerd op commando’s en het aldoor naar de hand willen zetten van de hond.
In de basis draait het om kennis over de hondse behoeften, hoe ze leren en hun communicatie. Ze leren begrijpen. Snappen waarom ze doen wat ze doen. U leert gedrag te begeleiden vanuit de oorzaak. We werken op een manier zonder het aldoor gebruiken van allerlei commando’s (trainingsarm). Het draait om echte communicatie, respect en vertrouwen. Het trainen/ aanleren van ‘gehoorzaamheidsoefeningen’ wordt beperkt tot wat nodig is om ze meer vrijheid te kunnen geven. Onder andere “hier” en “wacht”. Wanneer deze goed gaan is de kans groter dat de hond meer vrijheid kan krijgen in de vorm van los lopen. Zie de cursus pagina’s voor meer informatie over de inhoud.

Het opvoeden en begeleiden gebeurt vanuit een holistische benadering. Dit betekent dat er altijd naar het gehele plaatje gekeken wordt: gedrag, lichaam, behoeften en omgeving. Kennisoverdracht van voeding, parasieten(bestrijding), vaccinatie en brein/ neurotransmitters is ook onderdeel van de lessen. Het hangt namelijk allemaal met elkaar samen.
Bij gedragsproblemen kan er geadviseerd worden om aanvullend natuurlijke supplementen in te zetten.

We werken met een vaste (lichtgewicht) lange lijn van 3 meter of langer (geen uitrol-/ flexilijn) en de hond dient een borsttuig te dragen met lijnbevestiging op de rug. Het beste is een tuig dat boven de schouders langs loopt en ruim achter de voorpoten zit. Dit model wordt ook wel een Y tuig genoemd. Zie AnnyX en Haqihana in de webshop. Met deze modellen wordt de hond niet beperkt in zijn beweging door het tuig. Andere modellen doen dit wel, wat op lange termijn (net als bij een halsband) een grote kans op klachten geeft.

De volgende cursussen bied ik aan:

Ik kom de eerste les bij u aan huis. De vervolglessen vinden plaats bij u vanuit huis, in het park of op de omheinde leslocatie in Zwijndrecht aan de Langeweg. Ideaal indien u uit Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Alblasserdam of Papendrecht komt.

Menu